Fenerbahçe’den şok iddialar!


Kürek tartışması büyüyor

Fenerbahçe Kürek Şubesi, federasyon başkanı Rezmi Tan’ın, sporcuları Özkan Özdek’in numunesinde esrar maddesine rastlandığı haberlerine ilişkin sözlerinin, Fenerbahçe’ye ve spora zarar verdiğini açıkladı.

Fenerbahçe Kürek Şubesi, federasyon başkanı Rezmi Tan’ın, sporcuları Özkan Özdek’in numunesinde esrar maddesine rastlandığı haberlerine ilişkin sözlerinin, Fenerbahçe’ye ve spora zarar verdiğini açıkladı. Kulübün resmi sitesindeki açıklamada, Remzi Tan’la ilgili ağır ithamlarda bulunularak şöyle denildi: “Tan’a soruyoruz: 2000 yılında Türkiye Şampiyonası’nda, Galatasaraylı Erkut Tınaz’da esrar maddesine rastlandı. Bu olayı örtbas ettiniz mi? Basına asılsız haberler sızdırmanızın altında Özkan Özdek’in, Galatasaray’dan, Fenerbahçe’ye transfer olması ve Deniz Harp Okulu Yarışları’nda Galatasaraylı kürekçiyi geçmesinin, eski bir Galatasaraylı olarak sizi rahatsız etmiş olması ihtimali var mıdır?”
Bu arada görüşüne başvurduğumuz GSGM Sağlık İşleri Daire Başkanı Sultan Seyhan, Özkan Özdek’te yarışma esnasında değil, milli takım kontrolleri esnasında esrara rastlandığı için sporcuya herhangi bir ceza uygulanmadığını dile getirdi. 

Fenerbahçe Kürek Şube’den yapılan açıklama:

Kürek Şubesi’nden Remzi Tan’a Cevap

Kürek Federasyonu Başkanı Remzi Tan, kulübümüz sporcusu Özkan Özdek’le ilgili gerçeklerle bağdaşmayan, ağır  ithamlarda bulunmuştur.Bir emniyet görevlisi olarak kanunları bilmesi mesleği gereğidir. Federasyon Başkanı sıfatıyla tarafsızlığını koruması gerektiği halde verdiği demeçlerde yasal bir nedene dayanmadan,kulübümüze yapılmış resmi bir tebligat ve verilmiş bir ceza kararı olmadan sporcumuzu ve kürek şubemizi yıpratmakta,dolayısıyla kürek sporuna zarar vermektedir.

27 Nisan 2006 tarihli Sabah gazetesinde son derece yakışıksız bir karikatürle beraber yayınlanan , baştan sona yanlış ve yalanlarla dolu Remzi Tan’ın açıklamalarıyla ilgili gerçekler aşağıda sıralanmıştır.

1-Sporcumuz Özkan Özdek’in numunesinde doping maddesine rastlanması ile ilgili kulübümüze veya sporcunun kendisine Gençlik ve Spor Genel Müdürlüğü’nden, Kürek Federasyonu’ndan veya Bağımsız Numune Alım Görevlileri Başkanlığı’ndan yapılmış herhangi bir tebligat,uyarı veya ceza bulunmamaktadır.

2-Özkan Özdek’le ilgili olarak WADA’ya (Uluslararası Doping Ajansı) Kürek Federasyonu’ndan yapılmış herhangi bir ihbar,başvuru,şikayet vs. yoktur. (Herhangi başka bir kurumdan da yoktur.)

3-Özkan Özdek 15-16 Nisan tarihlerinde (Remzi Tan’ın da hazır bulunduğu) Tuzla’da yapılan Deniz Harp Okulu Yarışlarına katılmış; ne Kürek Federasyonu ne de Merkez Hakem Kurulu herhangi bir itirazda bulunmamıştır!!

4-Özkan Özdek’in İtalya’da başka bir isim altında yarıştırılması söz konusu değildir. Birinci gün yarışlarına (Büyük Erkekler Tek Çifte SMA 1X). Fenerbahçe iki ekible katılmıştır (Berk Günbatı ve Özkan Özdek).İki sporcu da aynı yarışa katıldığına göre birbirlerinin yerine nasıl yarışırlar??? İkinci gün yarışlarında ise Remzi Tan  bizzat kendisi sporcumuzla ilgili iddialarını İtalyan makamlarına saatler süren tartışmalarla yinelemiş,İtalyan makamların kendisinden belge istemelerine rağmen ısrarcı olmuş ve olayın daha da uzaması ve yarış saatinin sarkmaması amacıyla İtalyan makamların ricası üzerine kafile sorumlusu Özkan Özdek’i yarıştan çekmiş ve Fenerbahçe yarışlara tek ekible (Berk Günbatı) katılmıştır. (www.canottaggio.org)

5-İtalya’ da ki yarışlarda herhangi bir WADA yetkilisi bulunmadığı gibi, WADA’nın bir uyarısı,cezası veya sporcuyu yarıştan men etmesi tamamen Remzi Tan’ın hayal ürünüdür.    
Sporcumuzun doping yaptığını kanıtlayan bir rapor olmadan,verilmiş bir ceza olmadan basın yolu ile sporcumuza ve şubemize yapmış olduğu çirkin saldırı ile ilgili maddi,manevi tüm hukuksal haklarımız saklı kalmak koşulu ile Remzi Tan’a soruyoruz. 2000 yılında sizin Kürek Federasyonu Başkanı olduğunuz dönemde, Türkiye Şampiyonası’nda Galatasaraylı kürekçi Erkut Tınaz’ın numunesinde (A ve B) esrar maddesine rastlandı.Siz bu olayı örtbas ettiniz mi?Türkiye Şampiyonasında sekiz tek yarışında doping yaptığı kanıtlanan ve bu yarışın sonucuyla Galatasaray’ın şampiyon olduğu 2000 sezonunda,siz adı geçen sporcu,yönetici ve kulüple ilgili olarak ne gibi bir işlem yaptınız?
Özkan Özdek’in testlerinin sonuçları tamamlanmadan,herhangi cezai durumu olmadığını bilmenize rağmen,Türk Sporu’nu uluslararası platformda zor duruma düşüreceğinizi bile bile basına bu tip asılsız haberler sızdırmanızın altında Özkan Özdek’in Galatasaray’dan Fenerbahçe’ye transfer olmuş olması ve Deniz Harp Okulu Yarışlarında (15-16 nisan 2006) Galatasaray’lı tek çifteçi Levent Atıl’ı (2005 TR Şampiyonu) 15 sn farkla geçmiş olmasının eski bir Galatasaray Kürek Şubesi Kaptanı olarak sizi derinden rahatsız etmiş olması ihtimali var mıdır?

Fenerbahçe SK Kürek Şubesi Yönetimi

Kürekte büyük SKANDAL

Kaynak: Radikal.Com.Tr / Fenerbahce.Org

Fenerbahçe’den şok iddialar!” için 2 yorum

Yorum bırakın