Yalı Kürek Kulübü spor dünyasına güneş gibi doğdu


Türkiye’nin önemli sporcularının kurduğu Yalı Kürek Kulübü ile ilk röportaj.

ÖZEL RÖPORTAJ: 

Öncelikle Yalı Kürek Kulübü’nün spor dünyasına hayırlı olmasını dilerim.

Yalı Kürek Kulübü yöneticilerinin başarılı sporculardan oluştuğunu biliyoruz. Yöneticileriniz ve teknik kadronuzdan bahseder misiniz?

◊ Çok teşekkür ederiz, öncelikle Yalı Kürek Kulübü’nün Türk sporu ve Türk küreğine hayırlı olmasını diliyoruz. Yönetim ve teknik kadromuz gerçekten çok değerli, spor geçmişi başarılarla dolu uluslararası alanda ve ülkemizde sayısız şampiyonluklar kazanmış isimlerle dolu, gerçekten beraber iyi işler, güzel başarılar kazanabileceğimiz bir kadro seçtik ve bunu kalitemizi arttırarak devam ettirmek istiyoruz.

Kulübünüzde ve tüm rekreasyon kürek kulüplerinde, eğitim ve kültür seviyesi yüksek insaların kürek sporuna ilgi duyduğuna tanık oluyoruz. Hatta doktorlar, diyetisyenler gibi sağlık sektöründen insanların rağbet gösterdiğine sıkça rastlamaktayız bunun nedenleri nedir? Sağlık sektöründe çalışanların kürek sporuna özel ilgi duymasının sebepleri neler olabilir?

◊ Kürek sporu herkesim bildiği gibi tüm kas gruplarını çalıştıran komplike bir spor. Araştırmalar, kalp sağlığını iyileştirebileceğini bile gösteriyor tabi bunu en iyi hekimler biliyor, aynı zamanda çokta keyifli bir spor. Yurtdışında ünivetsiteler arasında çok popüler ve elit bir spor olarak bilinmekte. Sağlık sektöründe bu bilgilere sahip insanların kürek sporuna olan ilgisini artırıyor.

Çocuklar ve gençlerde kürek sporunun ne gibi olumlu etkileri olur?

◊ Kürek sporu fizyolojik olarak kas ve kemik gelişimini destekliyor, duruş bozukluklarına karşı önem arz ediyor, aynı zamanda gelişim çağımdaki çocuklar için harika bir fiziksel aktivite ve sosyalleşme ortamı sağlıyor. Tabi kürek sporu üst düzey disiplin gerektiren bir spor. Bu disiplin çocuğun hayatının her alanında onunla olduğu için, derslerinde daha planlı programlı ve başarılı olmasını sağlıyor. İlerleyen dönemlerde de kürek takımı olan okullar için burs imkanı sağlıyor, onlar için güzel bir hedef oluyor.

Yetişkinlerde kürek sporunun hayata katkı sunduğu etkileri nelerdir?

◊ Yetişkinlerin hem iyi vakit geçirip, hem de tüm kas gruplarını orantılı olarak çalıştırabilecekleri bir spor. Ayrıca yetişkinler iş hayatlarındaki stresden uzaklaşıp olumlu yönde psikolojik etkisini hissediyorlar. Hem iş hayatlarında, hem de aile yaşantılarında olumlu etkilerini birebir hissediyorlar. Kısacası kürek çekmek mutluluk getiriyor hayatlara.

Yalı Kürek Kulübü henüz yeni kurulmuş olmasına rağmen çok fazla talep aldığına şahitlik ediyoruz, Bunun nedenleri nelerdir?

◊ Evet yeni kurulduk ama teknik kadromuz gerçekten çok iddalı ve işinde başarılı insanlar, tabi konumumuz da çok güzel, adalara en yakın noktalardan birisi. Havanın iyi olduğu zamanlara hadi Adalar’a diyoruz adalara gidiyoruz. Caddebostan’a doğru gidiyoruz, Kartal tarafına gidiyoruz zaman çok çabuk geçiyor. Hava bozuldu mu ? Hiç sorun değil, hemen yanımızda setle çevrili 1500 metrelik kürek kano parkurumuz var, hemen oraya gidiyoruz ve antrenmanımızı orada yapıyoruz . Bu imkanlar bize çabuk büyümemiz konusunda tam destek oluyor.

Yalı Kürek Kulübü Türkiye şampiyonalarında yer alacak mı? Şampiyonalarda yarışacak sporcularınızı seçerken belirli kriterler arayacakmısınız?

◊ Hedeflerimiz arasında Türkiye Şampiyonalarına sporcu yetiştirmek var. Hatta daha ilerisi için uzun vadeli hedeflerimiz arasında yurtdışı organizasyonları da mevcut. Arayacağımız kriterler disiplinli ve antrenman programımıza tam uyacak sporcular.

Türkiye şampiyonalarında bir iddiaya sahip misiniz?

◊ Şu aşamada büyük kulüpler (Galatasaray, Fenerbahçe) ile mücadele etmek biraz zor çünkü malzemeler büyük maliyet ve kürek sporu pahalı bir spor. Bu yüzden kısa vadeli planlarımız arasında ekip şampiyonlukları yaşamak var. Takım şampiyonluğu için zamana ihtiyacımız var. Bunun için yeni açılmış bir kulüp olarak her türlü desteğe hazırız.

Kulüp üyelerinize kürek çekmek dışında farklı sportif aktiviteler de sunacakmısınız?

◊  Salon küreğimiz, kondisyon aletlerimiz ve ağırlıklarımız mevcut. Sporcularımız için ufak bir salon yapmayı planlıyoruz, bu salonda kara antrenmanları olacak. Yaza doğru yoga , doğa koşuları ve fonksiyonel antremanlar ile çalışmalarımıza hız katacağız

Bulunduğunuz mevkide farklı kürek kulüpleri de bulunuyor. Bunun kulübünüze etkileri nelerdir?

◊ Her kulüp bizim için çok değerli ve önemli. Onlarla dayanışma içindeyiz, onların varlığı bizler için gerçekten güzel aramızda güzel bir dostluk var.

Bu ilk röportajınızı SekizTek.wordpress.com ile paylaştığınız için teşekkür eder, başarılarınızın devamını dilerim.

  • YALI KÜREK KULÜBÜ
  • Telefon / Whatsapp No. : 0 534 811 00 74 – 0 545 513 20 98
  • Instagram : @iabdrowing
  • E-Mail : yalikurek@gmail.com
  • Adres: İdealtepe Sahili, Maltepe – İstanbul


Yalı Kürek Kulübü spor dünyasına güneş gibi doğdu” için bir yorum

Yorum bırakın