2021 Avrupa Kürek Şampiyonası Kadrosu


5-7 Nisan'da İtalya'nın Varese şehrinde yapılacak Avrupa Olimpiyat Yeterlilik Yarışları sonrası yine aynı şehirde 9-11 Nisan tarihlerinde düzenlenecek olan Büyükler Avrupa Kürek Şampiyonası yarışlarında geniş kadro ile yer alıyoruz.

Avrupa Kota Yarışlarında 3 Ekip


İtalya'nın Varese kentinde 5-7 Nisan 2021 tarihinde yapılacak Avrupa Olimpik ve Paralimpik Yeterlilik Yarışı'na katılacak Milli sporcularımız belli oldu. Türk Milli takımı yarışmalara 3 ekiple katılacak.

Suyun değerini anlattılar


Adana DSİ 6. Bölge Müdürlüğü tarafından tatlı su kaynakları ile ilgili etkinliklerde genç nesillerin de dikkatini çekmek için düzenlenen ortaokullar arası “Suyun Değeri” konulu resim ve kompozisyon yarışmasında dereceye girenlere ödülleri verildi.

Olimpiyat meşalesi Fukushima’dan yola çıktı


Tokyo Olimpiyatları için meşale koşusu Japonya'nın Fukushima eyaletinden başladı. Meşale, 121 günde ülkenin 47 eyaletini dolaşarak dev organizasyonun açılış töreni için Tokyo'ya getirilecek. Japonya'da olimpiyat meşalesinin tura çıkarılması protestoları da beraberinde getirdi. Tokyo'da toplanan bir grup, oyunlarının iptal edilmesini istedi.

Kürek camiasında “İstanbul Sözleşmesi” meselesi


İstanbul Sözleşmesi, TC Cumhurbaşkanlığı tarafından iptal edilince, kürek camiasında da moda oldu. Herkes İstanbul sözleşmesine sahip çıkmaya başladı. Fenerbahçe SK İstanbul Sözleşmesi'ne geri dönülmesinin gerektiğini anlatan bir yazı yayınlandı.Türkiye Kürek Federasyonu'nda daha önce görev almış kişiler veya halen görevde olanlar İstanbul Sözleşmesi'ne sahip çıktıklarını sosyal medya hesaplarında dile getiriyorlar.

Meriç Nehri Kürek Yarışmaları için Merkez Olabilir


Nesim İba: Türkiye Kürek Federasyonu Başkanı İlhami İşseven ile bir görüşme yaparak nehir hakkında ve düşündüğüm proje hakkında bilgi paylaştım. Nehirden bahsettiğimde taşkın yaşandığını ifade etti. Ben de kendisine yapılan kanal ile artık bunun yaşanmadığını ve önlendiğini belirttim. Nehir olmazsa kanal var dedim. Çok şaşırdılar. Meriç nehrinde bunun olmasının mümkün olduğunu ancak yerinde gelip incelemek gerektiğini ifade ettiler.

Osmanlı Kayıkları


İstanbulun fethinden sonra Boğaziçi ve Marmara sularında Osmanlı hükümdarlarının bindikleri tenezzüh teknelerine (saltanat kayığı) denilmişti.

Fenerbahçe Kürek Takımı’nın milli takım gururu


Fenerbahçe Kürek Takımı Teknik Sorumlusu Erhan Ertürk, sarı-lacivertlilerin kürekte milli takımı oluşturduğunu söyledi. Erhan Ertürk: Başkanımız Ali Koç amatör sporları çok ciddi destekliyor