HIRSIZ VAR!


Kürek federasyonu’nun Sapanca’daki Kayıkhanesi talan edildi. Milli takım sporcularının müsabakalarda kullandığı yaklaşık 110 milyar TL’lik malzeme yok oldu.

Yeni bir kriz

Gün geçmiyor ki, Türk sporu yeni bir skandala karışmasın… Doping krizi, başarısız sporcularla gündemden düşmeyen sporumuzda yeni bir olay patlak verdi. Kürek Federasyonu’nun Sapanca’daki Kayıkhanesi’nden yaklaşık 110 milyar TL’lik malzeme çalındı. Tesiste; 5 tekne, 14 çift kürek, 10 çift tekne ayakkabısı, ergometre gibi önemli 17 malzeme yok olurken, genel Müdür Mehmet Atalay’ın olayla ilgili soruşturma başlatılmasını istediği belirtildi.

Türkiye Kürek Federasyonu’nun envanterlerinde gözüken 17 çeşit malzemenin çalınmasının ardından, yetkililer çalınanların peşine düştü. Federasyonun, önümüzdeki günlerde, milli takıma ait malzemelerin kulüplerde olup olmadığına dair yazı göndereceği ve bilgi isteyeceği öğrenildi. Öte yandan 110 milyar TL’lik zarara uğrayan kürek Federasyonu’nun 2005 yılı bütçesi ise 770 milyar TL.

ÇALINANLAR
4x (tekne) 15.000 Euro
1x (tekne) 6.000 Euro
4x+ (tekne) 17.000 Euro
1x (tekne) 3.000 Euro
2x (tekne) 11.000 Euro
14 çift kürek 500 Euro
2 ergometre 1.200 Dolar
10 çift tekne ayakkabısı 350 Euro
6 oturak 25 Euro
7 stro-coach 260 Euro
3 speed-coach 370 Euro
2 benzin deposu 300 milyon TL
1 joker bot 3.2 10.000 Dolar
1 kompresor 500 Euro
1 flex taşlama 300 milyon TL
2 20 beygir motor 10 milyar TL
1 kaynama makinesi 1 milyar TL

EVET, HIRSIZ VAR

Türkiye Kürek federasyonu Başkanı Remzi Tan, milli takımın malzemelerinin çalındığını doğruladı ve çarpıcı açıklamar yaptı. ‘Asıl hırsız Fenerbahçe’de. Çünkü, bunlar Aziz Yıldırım’ın parasını çalıyor’

Remzi Tan / Türkiye kürek Federasyonu Başkanı

Fenerbahçe Kürek Şube Kaptanı Ozan Bayülken‘den yanıt:

29 Aralık 2005 Tarihinde Fanatik Gazetesi’nde Kürek Federasyonu Başkanı Sn. Remzi Tan’ın Fenerbahçe Spor Kulübü Kürek Şubesi ve yöneticileriyle ilgili talihsiz açıklamaları yayınlanmıştır.

Kürek Şubesi Kaptanı olarak ben, Ozan Bayülken, emniyet müdürlüğü yapmış bir federasyon başkanının böyle tutarsız açıklamalar yaparak, bulunduğu güç durumdan bir çıkış yolu aramasını çok yadırgadığımı belirtmek istiyorum. Bu yazıyı hazırladığım saat 13.00 e kadar kendisinden haberle ilgili bir tekzip gelmediğine göre bu sözlerin kendisine ait olduğunu kabul ederek kürek camiasını ve kamuoyunu tarafımıza yapılan ithamlarla ilgili aydınlatmak istiyorum. Bunu yaparken kendisinin izlediği iftira atma yolunu değil belgeleri ortaya koyarak konuyu aydınlatmayı görev biliyorum.

Bilindiği gibi 2004 Aralık ayında yapılan federasyon seçimleri öncesi Sapanca ‘da bulunan milli takım kayıkhanesinden 7 adet yarış teknesi ve çeşitli malzemeler kayıp olmuştur. Sn. Remzi Tan bu malzemelerin kaybolduğunu kabul ediyor.

Soru 1:Tecrübeli bir emniyet görevlisi olarak bu olayla ilgili soruşturma başlattınız mı? Eğer böyle bir soruşturma açıldı ise ne zaman başlatıldı? Aralık 2005 de yapılan kürek şurasında konuyu sorduğumuzda konuyla ilgili tatmin edici hiçbir açıklama alamadık. Şuranın tüm konuşmaları kayda alındığı için bu sorular ve verilen cevaplar federasyonda mevcuttur. Bir çekinceleri yoksa kendilerini bu kayıtları açıklamaya davet ediyorum.

Soru 2:Haberde bu malzemelerin eski Federasyon Başkanı Sn. Çetin Öztürk zamanında kaybolduğu Sn. Remzi Tan tarafından belirtiliyor ve bu olayda eski başkan Çetin Öztürk suçlanıyor. Madem böyle bir suçlama yapıyorsunuz Sn Çetin Öztürk’ ü neden yeni kurduğunuz yönetim kuruluna alıyorsunuz?  (Belge 1)

Soru3:Haberde kayıp listesini Fanatik Gazetesine veren kişinin asıl hırsız olduğunu söylüyorsunuz. Tecrübeli bir emniyet görevlisi olarak şu soruya cevap verebilir misiniz? Hırsızların çaldıkları malları liste yapmaları ve bunları ihbar niteliğinde gazetelere vermeleri olağan bir durum mudur?

Soru 4:Kayıp teknelerden birinin Fenerbahçe Spor Kulübü’nde olduğunu, yani bir tekneyi bizim çaldığımızı iddia ediyorsunuz. Bu tekneyi 17 Mayıs 2005 tarihinde 59 no’ lu kararla başkanı olduğunuz federasyonun sporcumuz Bilgetay Kısacıkoğlu’ na tahsis ettiğini unuttunuz mu? (Belge 2)

Soru 5:Fenerbahçe Spor Kulübü’nde hırsız olduğunu iddia ediyorsunuz. Böyle ağır bir suçlamayı yaparken elinizde herhangi bir delil var mı? Çamur at izi kalsın mantığıyla insanlara böyle ağır ithamlar yaptığınıza göre bunları kanıtlamanız gerekmektedir. Bu iddialara olay yargıya intikal ettiğinde nasıl cevap vereceksiniz? Bu iddiaları kanıtlayamazsanız bu camiadan özür dilemeniz yeterli olacak mı?

Soru 6:Başarısızlıklarını benim üstüme atmaya çalışıyorlar diyorsunuz? 2003 Mayıs ayından 2004 Aralık tarihine kadar büyük takım menajeri , Aralık 2004 den bugüne kadar da şube kaptanı olarak görev yapmaktayım.Görev süremde Türkiye genelinde katıldığımız yarışlarda tüm kategorilerde verilen tüm kupaların %90’ından fazlasını Fenerbahçe kazanmıştır. Bu başarısızlıksa size göre başarı nedir? 1996–2000 yılları arasında ve son bir yıldır Federasyon Başkanısınız bizim bilmediğimiz herhangi bir başarınız varsa lütfen açıklayın.

Soru7:Türkiye’de başarılı olmak kolay diyorsunuz! O zaman son 3 dönemde görev yapan federasyon başkanlarının tüm yardımlarına rağmen ezeli rakiplerimiz neden şampiyon olamıyor?

Soru8:Bizim isteğimizle milli takıma Fenerbahçe’ den sporcu aldığınızı belirtiyorsunuz. Siz kulüplerin isteğiyle milli takıma sporcu mu alıyorsunuz? Başka kulüplerinde bu tür isteklerini yerine getirdiniz mi? Milli takıma sporcu seçmek federasyon başkanının görevlerinden midir?

Soru 9:Türkiye Kürek Federasyonu 2005 yılında düzenlenen gençler ve büyükler dünya şampiyonalarına katılmadığına göre bu yarışlara ülkemizi temsil etmeyen sporcularımız nasıl sonuncu olmuşlardır?

Yaptığınız tüm suçlamalar asılsızdır ve verdiğiniz tüm örnekler çelişkilerle doludur. Türkiye Şampiyonasını tam izlemeyen, İstanbul’da düzenlenen FISA Forumunda federasyonun verdiği yemeğe katılmayan(FISA Başkanı ve birçok ülkenin federasyon başkanları o yemeğe katıldığı halde),kürek sporuna ilgisi bu denli az bir kişi olarak  federasyon başkanı olmanız en başta kürek sporuna ve sporcularına zarar veriyor.Yaptığınız açıklamalarla ilgili tüm kanuni haklarımız saklı kalmak  şartıyla yaptığınız ithamlara açıklık getirmenizi bekliyoruz.. Göreve geldiğim Mayıs 2003 yıllından bugüne kadar kulüpten veya Sn. Başkanımız Aziz Yıldırım’dan maaş veya başka bir nedenle bir kuruş dahi almadım. 21 yıldır kürek sporunun içinde olan bir insan olarak Fenerbahçe Spor Kulübü’nün Kürek Şubesi ile ilgili her görevi zevkle yaptım. Bazı insanların çok sevdikleri için spora hizmet etmelerini yadırgadığınızı biliyorum. Ama aslında sizin de bu konularda benim kadar içinizin rahat olması gerekirdi.

Ozan Bayülken
Fenerbahçe SK Kürek Şubesi Kaptanı  

Kaynak. Fanatik Gazetesi / Fenerbahce.Org

HIRSIZ VAR!” için bir yorum

Yorum bırakın