Hedef 2020 Tokyo Olimpiyatları


ilhami_isseven_turkiye_kurek_federasyonu_baskaniDeğerli Kürek Ailesi,
Türkiye Cumhuriyeti Gençlik ve Spor Bakanlığı‘mızın ve Sayın Genel Müdürlüğü‘müzün verdiği destekle yeni göreve başlayan Yönetim Kurulumuz ile birlikte 2017 yılına geç başlasakta, başarılarla dolu olarak bitirmiş bulunuyoruz.

Kürek tarihine yeni başarılar ekleyen sporcularımızla gurur duymaya devam ediyoruz. Türk kürekçisi bu yılda üstüne düşen görevi en iyi şekilde yerine getirmiş, başarıdan başarıya koşmuştur. Başarılı sporcularımızdan Mert Kaan KARTAL ve Fatih ÜNSAL ikilisi 2017 U23 Dünya Şampiyonası’nda Hafif Kilo Ümit Erkekler İki Tek ( BLM2- ) kategorisinde İkincilik ve 2017 U23 Avrupa Şampiyonasında aynı kategoride Avrupa Şampiyonluğu’nu ülkemize kazandırmışlardır. İsmail Ali BEKİROĞLU ve Aydın İnanç ŞAHİN‘den oluşan ekibimiz 2017 Gençler Dünya ve Avrupa Şampiyonaları’nda Genç Erkek İki Tek ( JM2- ) kategorisinde ülkemize üçüncülüğü kazandırmış ve 2018 Arjantin Gençlik Olimpiyatlarına katılımımızın vizesini almışlardır.

2017 Eylül’ünde Haliç’te gerçekleştirdiğimiz Balkan Şampiyonası’nda yıldızlarımız ve gençlerimiz tarihimizde yine ilk olarak en çok madalyayı almayı başarmıştır. Dört kategoride ( 1x; 2-; 4x; 8+ ) birinci olan sporcularımız Bayrağımızı göndere çektirmişler, ikinci ve üçüncülük madalyası alan sporcularımız da bizleri ve ülkemizi gururlandırmışlardır.

2017 yılı içinde A Finalde yarışan madalya alamayan sporcularımız da büyük başarı elde etmişler, gelecek için bizde geliyoruz demişlerdir. Başarı çizgisini yakalamak ve orada kalmak için çok çalışmalıyız.

Değerli arkadaşlar bu sporcularımızı yetiştiren kulüplerimizi, Milli Takımda görev yapan antrenörlerimizi ve baş antrenörümüz Nebojsa İliç’i, kutluyor, bize bu onuru yaşattıkları için şahsım ve Yönetim Kurulumuz adına sonsuz teşekkürlerimi sunuyorum.

Merkez Hakem Kurulumuza ve görev yapan hakemlerimize de teşekkür ediyorum.
Bir yılı geride bıraktık. Hedeflerimiz Dünya ve Avrupa Şampiyonalarında yeni madalyalar kazanmak; 2018 Gençlik Olimpiyatlarında madalya ya ulaşmaktır. İnançlıyız, azimliyiz zoru başarmak imkansız değildir.

Saygılarımla,

İlhami İŞSEVEN

Türkiye Kürek Federasyonu Başkanı

Hedef 2020 Tokyo Olimpiyatları” için bir yorum

Yorum bırakın