Ankara’da Kürek


Ankara’da Kürek Sporu Yapılan Yerler Var mı? Nerelerde Kürek Sporu Yapılır?

Kürek sporu son dönemlerde en çok tercih edilen spor dallarından biri olmaya başladı. Çok fazla efor gerektiren kürek sporu dünya çapında popüler bir spor haline geldi. Kürek sporu üzerine birçok olimpiyat ve turnuva düzenlenmesi ile de spor daha çok ilgi görmeye başladı.

Kürek sporu son dönemlerde en çok tercih edilen spor dallarından biri olmaya başladı. Çok fazla efor gerektiren kürek sporu dünya çapında popüler bir spor haline geldi. Kürek sporu üzerine birçok olimpiyat ve turnuva düzenlenmesi ile de spor daha çok ilgi görmeye başladı. Sağlıklı yaşamın git gide daha da önemli hale geldiği dünyada kürek sporunun popülaritesi de her geçen gün yükseliyor.

Kürek sporu tüm dünyada olduğu gibi Türkiye’de de gelişmektedir. Türkiye’nin birçok ilinde kürek sporu yapılan yeni yerler keşfediliyor. Bu spor dalının geliştirilmesi ve hem amatör hem de profesyonel anlamda sporcuların yetiştirilmesi için birçok ilde kürek sporu etkinlikleri ve dersleri başlatılıyor. Ankara’da deniz bulunmamasına rağmen kürek sporunun en çok geliştiği illerden biri olmaya devam ediyor.

Ankara’da Kürek Sporu Nerelerde Yapılmaktadır?

Türkiye’de çok fazla bilinmemesine rağmen kürek sporunun en gelişmiş olduğu yerlerden biri de Ankara’dır. Deniz olmadığı için Ankara’da bu sporun gelişmesine şaşıran vatandaşlar ise nerede yapıldığını merak ediyor.

Ankara’nın sahip olduğu göller kürek sporunun yapılması ve geliştirilmesi için son derece uygun. Özellikle üniversitelerin kürek sporu takımları Mogan ve Eymir göllerini kürek sporu yapmak için aktif olarak kullanıyor. Ankara’nın Morgan Gölü ve Eymir Gölü’nde her mevsim kürek sporu yapmak mümkün hale geliyor. Ankara’daki üniversitelerde bulunan kürek sporu takımlarının antrenman için kullandığı ve zaman zaman turnuvalar, yarışmalar düzenlediği bu göllerde bireysel olarak vatandaşların bu sporu yapması da mümkün. Profesyonel olmayan ya da bireysel antrenman yapmak isteyen kişiler de Mogan ve Eymir göllerinde kürek sporu yapabiliyor.

Ankara’da Kürek Sporunu Kimler Tercih Ediyor?

Ankara’da özellikle ilkbahar ve yaz aylarında doğa ile iç içe spor yapmak isteyen kişiler Mogan Gölü’nü tercih ediyor. Bahar aylarında daha da eğlenceli hale gelen kürek sporu genellikle üniversite öğrencileri tarafından tercih ediliyor. Üniversite öğrencilerinin takım halinde kürek sporu yaptığı bu göllerde Ankaralı vatandaşlar da bireysel olarak spor yapmaya geliyor. Sağlık için çok önemli olan spor Ankara’da Mogan ve Eymir göllerinde eğlenceli bir hal alıyor.

Kaynak: HaberlerAnkara.Com / Elif Duman

Ankara’da Kürek” için bir yorum

Yorum bırakın