TKF’de covid 19 skandalının perde arkası


Nasıl oluyor da tüm sporculara İstanbul’da test yapılıp Köyceğiz’e gidilmişken koronavirüs bulaşıyor. Tüm önlemlere rağmen nasıl milli takım sporcularına bulaştı?

Doğruluğu kesin olmamakla birlikte farklı kaynaklardan gelen bilgilerden bahsedeceğim.

Ruken Ülgey İstanbul’dan Köyceğizê hareket etmeden 4 gün önce test yapılmuş. Ruken’in ailesi sporcunun covid pozitif olduğunu TKF yetkililerine bizzat bildirmiş. İsanbul’da TKF tarafından yaptırılan testlerde negatif sonuç alınınca Ruken Ülgey’de milli takım kampına dahil edilmiş.

Köyceğiz’de yapılan testlerde Ruken’in testinin pozitif çıkmasına rağmen diğer sporcularla antreman yapasına devam edilmiş ve herhangi bir izolasyona tabi tutulmamış. Ruken hali hazırda diğer sporcularla birlikte su antrenmanlarına devam ettiği bilgisine de ulaşıldı.

Türkiye Kürek Federasyonu yetkililerinin ihmalkar davranışı sonucu Tokyo 2020 (Tokyo 2021) olimpiyat oyunlarında kota alacağına inandığımız, Türkiye’nin en önemli sporcularına korona virüs bulaştı. Olimpiyat kotası için çalışan sporcularımız Mert Kaan Kartal ve Onat Kazaklı ihmalkarlık sonucu antrenmanlarına ara vermek zorunda kadılar ve şu sıralar karantina altında tutuluyorlar.

Türkiye Kürek Federasyonu tüm bu iddialara kesin ve ayrıntılı açıklama getirmelidir. Milli takıma sağ salim teslim ettiğimiz sporcularımız, bir dizi ihmalkar davranış sonucu olimpiyat hedeflerinden uzaklaşmış, korona virüs pençesi altında yaşam mücadelesi veriyorlar.

Hem sporcuların aileleri hem de tüm kürek sporu seven takipçilerin endişeli bekleyişi devam ediyor.

TKF’de covid 19 skandalının perde arkası” için bir yorum

Yorum bırakın